Bewust ouderschap

Bewust ouderschap:

Wil jij ontdekken wat bewust ouderschap voor jouw en je gezin kan betekenen?

Met bewust ouderschap help je een vrije weg te creëren voor het kind om zichzelf te zijn. Het helpt ouders  en kinderen hun kwetsbaarheid en kracht te ontdekken en er in te geloven.

Samen leren. In eerlijkheid naar jezelf en de ander om te ontwikkelen en te bloeien. Stilstaan bij beslissingen en je afvragen  wat je motivatie is van je keuze. Past dit bij mijn kind? Doe ik dit omdat iedereen het doet? Hoe maak ik mijn keuzes?

evi strand 2

Opvoeden in deze tijd vraagt vernieuwing in denken. Gezins- en Kinder Coaching  is voor veel mensen nog een ‘onbekende’ zijweg maar ik geloof dat het met de tijd een snelweg gaat worden. Gezins- en Kindercoaching helpt namelijk het bewustzijn creëren dat nodig is om kinderen in deze tijd te kunnen geven wat zij nodig hebben.

Ik geloof niet in moeilijke kinderen. Ik geloof in kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen bezitten ‘de magie’ en onbevangenheid die wij verloren zijn. Zij geven liefde en laten ons zien waar wij onze  muren naar liefde hebben opgetrokken. De boodschap achter hun gedrag is vol behoeften.  Het heelt en opent nieuwe wegen voor ouder én kind.

Bewust ouderschap is een hele uitdaging en een groot geschenk voor jezelf én onze kinderen.

Wens jij ook dat je kinderen gezond, liefdevol, zelfbewust en krachtig in het leven staat. Dan is het heel belangrijk dat een kind zichzelf kan zijn met zijn of haar eigen talenten en ontdekkingen en ervaringen. Hierin ligt een mooie  uitdaging want wij zijn ons vaak nog niet bewust hoeveel wij onze kinderen in hun vrije levensweg beperken door onze invulling te geven vanuit onze eigen ervaring. Door bewust worden heb je een keuze om je kind een eigen weg te laten gaan met jouw liefdevolle begrenzingen, vangnet, wijsheid en steun.

Ik heb al zoveel mogen leren van mijn kinderen. Zij zijn mijn bron van inspiratie. Zij zijn mijn gidsen geweest en nog steeds. Zij weten de knoppen van mijn pijn en irritatiepunten perfect te vinden. Zij zijn mijn spiegel van mijn onverwerkte ervaringen. Zij laten mij zien hoe ik wel of niet heb leren omgaan met emoties. Zij botsen tegen mijn muren die ik heb opgezet om mij te beschermen tegen pijn. Die muren die nu alleen nog maar een beperking geven in de verbinding en stroom van liefde. Door in die spiegel te durven kijken openbaren zich veel kansen op groei, ontwikkeling en bewust worden van blokkades in mijn eigen stroom van liefde en kracht. Elke dag weer, met oneindig, onvoorwaardelijk veel liefde en loyaliteit naar mij als ouder. Ik heb ontdekt dat ik ze steeds meer kan eren in hun eigenheid en beter kan zien wat zij nodig hebben.

Het kan zo nu en dan héél lastig zijn!!Juist als je er niet uitkomt is er hulp. Durf dat te vragen. Iedereen loopt wel eens vast. Zonder hulp blijf je in diezelfde cirkels ronddwalen. Het kost je bergen energie.Gaan voor bewust ouderschap is het nieuwe opvoeden in deze tijd. Coaching is een onmisbare schakel aan het worden.

Bewust ouderschap voedt de weg naar liefde en stimuleert kinderen op een natuurlijke manier in hun kracht. Opvoeden is een leerweg, een proces met vallen en opstaan. In een liefdevolle verbinding zit de kracht waarin je jezelf en de ander kan zien in zijn pure verschijning, in mogelijkheden, beperkingen en behoeften.

Ik ontmoet je graag om elkaar te inspireren en te groeien in bewust ouderschap!

Lieve groetjes Indra

 

 

Share This