Inspiratie Wubbo Ockels

Duurzaamheid en zorg voor de aarde begint bij bewust worden van jezelf.

Wubbo Ockels, wat een inspirerend mens. Gisteren de beelden gezien bij ‘Ivo Niehe’ van zijn laatste boodschap aan de wereld. Overtuigende woorden. Ik geloof in de noodzaak van die woorden en deze raken mij diep. Ik ben weer ontroerd……..Ik voel de boodschap binnen komen. Naast de oproep tot zorg voor de aarde, raakt mij ook zijn tomeloze inzet en wilskracht om zijn ziekte te overwinnen. Dat wat mij hierin opvalt, is dat er telkens over ‘pijn’ ofwel emoties word heen gestapt. Positief zijn is een enorme kracht. Toch met alleen maar positief zijn en wilskracht misken je naar mijn idee een deel van je mens zijn in dualiteit. Er zit in ons alle, ‘teleurstelling’, afwijzing, angst, pijn, gekwetstheid, machteloosheid, etc….. je kunt daar wel altijd met positiviteit en wilskracht overheen stappen…….Misken je daarin niet een deel van je ‘totale zijn’?

Om jezelf totaal lief te hebben, zou dit deel dan ook niet de erkenning willen om ‘gezond’ te kunnen blijven? Is dit een opening ofwel een weg naar gezond zijn, blijven of worden?
‘Geloven in de mensheid vraagt ‘bewust worden van ons denken’ en ons ‘gevoel’. Wat wil je aandacht geven? Is er balans? Hoe heb je geleerd om te gaan met de wereld, je denken, je lichaam, je gevoel?

We kunnen met zijn allen ons steentje bijdragen aan een betere wereld en het beschermen van de aarde. Het vraagt ons ‘bewust te worden, onze weerstanden en onderdrukking van emoties onder ogen te komen, en zelf verantwoordelijk te worden!
‘De ander’ en ‘de buitenwereld’ is geen oorzaak voor onze pijn en frustratie. Het is de aanleiding dat wij worden geraakt. Geraakt in een stukje pijn of afwijzing dat al veel eerder dan het moment is ontstaan. Alleen ieder voor zich kan leren zijn eigen pijn onder ogen te komen, te durven voelen, de pijn toestaan en het verwerken. Zijn of haar verantwoordelijkheid daarvoor nemen.
Laten wij elkaar steunen, aanmoedigen als het tegen zit. Dat is echt nodig. Samen komen en wij er doorheen.

Blijf vooral doorgaan jezelf uit te dagen de onderste steen boven te krijgen, lief te zijn voor jezelf, hulp leren vragen. Dan draag je ‘het grootste geschenk’ aan jezelf mee en gelijk ook aan de verbetering van de wereld, de aarde…….voor onze kinderen.
Laten we stoppen onszelf de grond in te boren. Onszelf klein te houden. We kunnen de aarde veel meer ‘eren’ en er ons draagvlak van maken. Door stappen voorwaarts te blijven maken in ons bewustzijn, groei, ontwikkeling. Elke stap is er één en die begint bij jezelf. Wat is jouw inzet voor vandaag?

Door vooral regelmatig stil te staan wat jouw bijdrage aan jezelf is. Jij zelf bent namelijk het vertrekpunt naar een betere wereld en gezonde aarde! Jij, jij en jij zijn allemaal een spiegel voor de ander én de aarde. Wat je stopt in jezelf kan je als voorbeeld zien wat je werkelijk en oprecht vanuit aandacht en onvoorwaardelijke liefde stopt in de ander én de aarde! Voor NU is de boodschap duidelijk: aan het werk! In zelfbewustzijn, zelf liefde, zachtheid, kwetsbaarheid, moed en kracht. Wat houd je tegen? Bewustzijn, ‘Lief met LEF’, is nodig om de wereld voor jezelf en de nieuwe generatie in liefde en aandacht te gaan voeden. 
Hoe moeilijk het ook soms is. Je bent niet alleen. Ook al ‘denken’ wij dat soms wel. Kijk eens om je heen. Met zijn allen zijn wij één! Help en steun elkaar!

Ik wens ieder mens de liefde en kracht toe om het beste uit zichzelf te halen. Elke dag, elk moment. Omarm de donkere dagen in welke vorm zij zich aandienen, geef ruimte aan emoties en zoek de warmte en geborgenheid om te voelen wat het met je doet. Koester het licht dat het donker verdrijft en weet dat de schittering een spiegel is van het licht in jou!

Liefdevolle groeten Indra

 

Share This