IMG-20151001-WA0000Bewust worden is mijn sleutel woord. De weg naar liefde en verbinding met mijzelf. Ibiza heeft ook dit jaar weer een prachtige bijdrage kunnen leveren. Ik ga jullie vertellen hoe.

Los durven laten van mijn gezin, op eigen kracht leren vertrouwen, verbinden met mijzelf. Dit jaar ging ik met nieuwsgierigheid in mijn koffer wat deze beslissing mij dit jaar zou brengen met nog 3 vrouwen 5 dagen op reis.

We belandden op een magische plek in Ibiza waar de aarde je letterlijk als een magneet aan de grond en in je gevoel trekt. Zou Ibiza om die reden zo populair zijn? Ik tast het af en vervul mij met de ervaringen. Ik liet mij door nieuwsgierigheid meevoeren in de stroom. Gedragen door vrouwen en opgetild door mannen. Hoe mooi klinkt dat.
Ik heb mogen ervaren hoe wij vrouwen en mannen elkaar kunnen ondersteunen om de verborgen delen in onszelf te ontdekken via de spiegel van de ander. De ervaringen waren nodig om een deel van mijn onderbewustzijn te ontwaken.

Ibiza kent 2 uitersten. Ik heb ze gezien en gevoeld. Het noorden heeft mij verbonden met het gevoel van vrijheid in mijzelf. De hippiecultuur, kleur, kunst, creatie en muziek. Cliché maar waar voor mij is dat muziek in de pure vorm en simpelheid iets wakker trilt in mijn lichaam. Dit kan je niet bedenken maar alleen voelen. De uitnodiging tot uiten. Klank, zang, klappen, deinen, dansen. Bevrijdend als je je er aan overgeeft. Als meer mensen samen bij dit gevoel kunnen komen stijgt letterlijk de energie trilling en zo creëer je met z’n allen een grotere vibe. Dat lijkt mij magisch en koestert een verlangen.

Mijn beleving was dit keer anders dan vorig jaar waar het initiatief en de toegankelijkheid tot overgave in dansen meer aanwezig was dan dit keer. Het is namelijk niet zo éénvoudig om de ‘vibe ’in jezelf toe te staan zonder enige vorm van alcohol of genotmiddelen. Dat werd wel duidelijk door de wietgeur, haha. Er liggen namelijk allerlei beperkende gedachten die de gevoelslijnen blokkeren en dus ook je behoeften kunnen vervagen.

Ik vroeg mij af wat hebben mensen, maar ook ik, nodig om uit de ‘veilige comfortzone’ te komen. Uit de comfort betekent je overgeven aan de ervaring. Daar waar nieuwe wegen, trots en plezier je tegemoet lachen. LEF en vertrouwen. Vertrouwen heb je in jezelf, zo niet dan kan een uitnodigende hand je over de grens trekken. Dan laat je je gedachten los en ga je gewoon. Dat vind ik nu een prestatie waarin je jezelf eer doet! Onderzoek dus wat je nodig hebt? Als je springt dan maakt het niet meer uit wat komt. Het is wat het is, ‘een ervaring’. Elke ervaring brengt kans tot bewustzijn en groei. Juist die uit je comfort!

Om terug te komen op die expressie. Ieder mens heeft de behoefte om zich te uiten. Je durven overgeven aan die behoefte…..pffff wat een zelferkenning. Ik heb mij mee laten voeren in de stroom van de muziek. Mijn beperkende gedachten uitgezwaaid en gaan dansen. Heerlijk.

Vervolgens ontstond de behoefte tot verbinden. Een glimlach contact durven maken. Hoe geweldig zou het zijn als iedereen gaat dansen? Dan deel je letterlijk een fysieke vibe met elkaar.

Ik ontdekte de teleurstelling in mij dat de ander niet mee gaat. De acceptatie die daarvoor nodig is om verder te genieten van mijn keuze. Mijn afhankelijkheid aan de ander loskoppelen voor mijn plezier. Zodat mijn innerlijk vuur met pure liefde van acceptatie gevoed kan worden.

Mijn overweldigende enthousiasme passeerde met de angst voor afwijzing. Volledige acceptatie van deze gevoelens maken de weg pas vrij om een voedend, verwarmend en aanmoedigend vuur te kunnen zijn voor mijzelf en de ander. Tja. Door in mijn gevoel te durven blijven kon ik intens genieten ook voelde ik mij veilig om de pijn toe laten die mij heeft weerhouden van dit gevoel. ‘Durven voelen’, de enige manier om mijn lichaam werkelijk vrij te maken van de opgeslagen onverwerkte emoties.

De ander kant van Ibiza. Party! Daar waar je ook door de magnetische aantrekkingskracht in je gevoel komt. Toch een hele andere energie. Die voor mij ‘de illusie waarin de mens leeft’ symboliseert. ‘De illusie van verbondenheid’. De afhankelijkheid van de ander. Gevoed willen worden door de ander. Het gebruik van alcohol,  andere genotsmiddelen en uiterlijk lijken als noodzaak te dienen om het gevoel te versterken en om gezien te worden door de ander.

De energie word gebruikt om de gaten van afwijzing en pijn op te vullen met invloed van middelen en mensen van buitenaf. De afhankelijkheid die destructief is. D.w.z dat mensen het vertrouwen en geloof in hun pure mooie zelf verloren lijken te zijn. Vrouwen die zich laten gebruiken, omlaag halen omdat zij daarmee de waardigheid naar zichzelf erkennen??? Mannen die denken door hun vertoning, gedrag en geld waardig te zijn? Toch hebben wij allen hetzelfde verlangen tot verbinding en het gevoel van plezier, genot en liefde. Ibiza laat de tegenstellingen zien die nog in ons leven. Dit deel was een herkenning die mij in verdriet bracht. Het wakkerde in mij het verlangen tot  ‘duurzaamheid’ aan om voor een innerlijke onafhankelijke verbinding van liefde te gaan. Ieder mens gaat zijn eigen weg. Het is een hele kunst om het proces van de ander in liefde bij de ander te laten en bij mij zelf te blijven. Dé uitdaging die voor mij ligt.

De vraag die mij werd gesteld: Wie is Indra, als moeder, als partner? Bam, de bom sloeg in. In dit moment ontdekte ik de afkeuring naar mijzelf als moeder en partner. Ik moet van mijzelf aan van alles voldoen om een goede moeder te zijn én een goede partner. Toch ergens diep vanbinnen klopt dit al lang niet voor mij maar het lijkt op een afhankelijkheid aan ‘mijzelf omlaag halen’. Een patroon van hard zijn voor mijzelf en doorzetten. Waar is mijn gevoel hierin in? De liefde en zachtheid voor mijzelf? De trots en de erkenning voor al mijn inzet?. Liefde kent geen voorwaarde. Dus dat betekent dat ik die mijzelf in mijn leven heb opgelegd. Oei dat is pijnlijk. Daar komt het schuldgevoel. Vergeving dus! De enige weg naar heling en bevrijding. Moeder zijn is de ‘top of the world’, wat een uitdaging. Waarom halen moeders zichzelf zo omlaag? We kunnen zo onwijs veel leren van kinderen. Wat een destructie en gebrek aan vertrouwen. Be proud! Ik ben trots, ik ben een goede moeder simpel omdat ik onwijs mijn best doe met al mijn mogelijkheden maar ook mijn beperkingen. Dit geld toch voor iedereen? Aandacht geven aan het goede en leren van alle ervaringen die tegenvallen. Wake up dear!

Wie is Indra? Raakte mij in de diepe onvervulde behoefte om gezien te worden voor wie ik ben…….geworden. Ben geworden vraagt acceptatie van mijzelf. Gezien willen worden raakt nog de pijn van ‘niet gezien zijn’ in mij. Hierin ligt voor mij zo’n belangrijke boodschap naar ouders en onderwijs. De basis van jezelf vertrouwen ligt namelijk in ‘gezien worden’ in wie je bent als uniek mens, in je mogelijkheden, je worstelingen, je emoties, je behoeften. Het gevoel van: ‘Je mag er helemaal zijn’! Klinkt zo simpel maar geloof mij , het vraagt wat ontdekkingsreizen. In de omgeving van mensen die je lief hebt liggen de hoogste bergen te begaan.

Ook werd mij duidelijk dat mannen en vrouwen elkaar nodig hebben om de ontbrekende kracht  in zichzelf via de ander te ontdekken. Mannen hebben het vooral nodig om hun gevoel toe te laten en kwetsbaar durven zijn. Vrouwen hebben daadkracht nodig om voor zichzelf te gaan staan, het LEF om zichzelf te laten zien voor wie zij zijn en het vertrouwen in wat zij te brengen hebben in de wereld. Mannen en vrouwen die kwetsbaar durven zijn komen in verbinding. Dit is magisch!

Mannen mogen uit de comfort van hun hoofd en geslachtsdeel en vrouwen mogen uit de comfort van hun slachtofferschap gaan opstaan. De vrouwelijke kracht van gevoel en sensualiteit vraagt een ingang naar het hart van de man. De vrouw wil opgetild worden zodat de man zich ‘man’ kan voelen, zonder voorwaarden. Van hart tot hart in liefde en verbondenheid.

Namasté!

Liefs Indra

 

Share This