Lieve mensen er is weer een nieuwe creatie geboren die een stem voor kinderen uitdraagt. Voor kinderen omdat ze het alle waard zijn om gezien te worden. Voor die innerlijk kinderen die zich niet gezien hebben gevoeld. En met innerlijk kinderen bedoel ik dan ‘de innerlijk kinderen die nog in onze volwassen zelf zo nu en dan om aandacht en erkenning vragen. Als je je geraakt voelt in een bepaalde situatie kan je pijn voelen die nog opgeslagen ligt in ons fysieke lichaam. Emoties die nog geen aandacht en erkenning van jou hebben gekregen. Die je vaak als kind hebt weggestopt of onderdrukt. Gevoelens als gekwetstheid, verdriet, boosheid, machteloosheid, je niet gerespecteerd voelen. Groter omvat: ‘je niet gezien voelen’. Dat doet pijn. Herken jij dat ook?

Pijn vraagt om gevoeld te worden. Gevoelens vragen om gevoeld te worden want daar zijn ze voor bedoeld. Wij hebben ze vaak onderdrukt en diep weggestopt. Ze willen aandacht. Herken je die vulkaan die niet meer te stoppen is? De bom die barst in woede of huilbui? Herken je die wellicht bij je kind? Je kind die je een spiegel voorhoudt en eigenlijk vanuit de diepste kern zegt: ‘mam, pap VOEL wat je voelt geef er ruimte aan want het lucht zo op’. Het bevrijd je letterlijk!

Het lichaam heeft namelijk en bizarre intelligentie die ons telkens weer vriendelijk toch soms heel nadrukkelijke signalen geeft om te voelen en te helen. Opgekropte emoties blokkeren de energie stroming in ons lichaam en dat uit zich in allerlei fysieke klachten. Dus: VOEL. Dit was even een verdieping. Een boodschap achter mijn woorden. Hier komt mijn nieuwe gedicht voor alle kinderen die zich niet gezien voelen en gezien hebben gevoeld.

Met passie voor onderwijsvernieuwing draag ik deze woorden uit. Vernieuwing kan pas ontstaan als de pijn zichtbaar is en voelbaar is van ‘het kind dat niet gezien kan worden in zijn volledige mens zijn door de visie van het ‘verouderde onderwijssysteem.

Met dank aan www.nieuwetijdskind.com die mijn gedichten publiceert.

Liefs Indra

Ik ben een kind van deze tijd 3

 

Waarom blijven jullie mij als kind maar meten? Invullen wat ik zou moeten weten.

Ik wil ontdekken en vrijheid in mijn manier van leren. Vanuit die verbinding kan ik mijn mogelijkheden demonstreren.

Ik wil ook mijn kwetsbaarheid en zwakke delen leren kennen. Ik wens uitdaging en aanmoediging om mijzelf door zachtheid te leren verwennen.

Zo krijg ik vertrouwen in alle delen van mijn mens zijn. Samen vormen zij mij als geheel, kwetsbaar en krachtig op één lijn.

Ik voel frustratie want ik blijf beleefd om niet te zeuren. Ondertussen gaat er nog steeds niets gebeuren. Alles blijft maar hetzelfde gaan. Hoe kan ik als kind in mijn kracht staan?

Waar blijft het concept dat die oude muren gaat doorbreken? Een concept dat vertrouwen gaat kweken.

Onderwijs vanuit hart en talent, inspireert, beweegt en nooit went. Het daagt je uit in creatieve mogelijkheden, daadkrachtig en omstreden.

Denk vooral aan zingeving en ook onderwijs in het lichaamsbewustzijn. Daarmee krijg ik erkenning voor mijn innerlijk weten en dat is fijn.

Kinderen van deze tijd staan anders in het leven. Zij vragen om een ander streven. Een streven naar verbinding, bezieling en creatie in plaats van alleen maar aandacht voor resultaten en gedwongen prestatie.

Wat zou het fijn zijn als leerkrachten het nut beseffen om hun eigen essentie gaan ontdekken en beleven, zodat zij ons kinderen het juiste voorbeeld kunnen geven.

Ook de structuur van de lerarenopleiding kan vernieuwing en inspiratie gebruiken. Ik kan niet wachten tot ook zij in de energie van ‘vernieuwing’ duiken.

Nu werken veel scholen nog in energie van stress en angst niet goed genoeg te zijn. Deze energie en patronen komen over op kinderen dat frustreert ouders, triggert emoties het moet zo zijn.

Toch verlang ik daadkracht die mijn ongeduld doet vervagen. Wat heeft wachten voor zin. Sta op, doe iets. Wie gaat mij uitdagen?

Hoe kan die oude energie worden omgezet naar een sfeer van aanmoediging en vertrouwen? Een sfeer van verlangen, geloof in de mens, positiviteit waar een kind op kan bouwen.

Waar wachten wij nu nog op? Tot ontwaken en bewust worden ten top?.

Kinderen dragen de gevolgen doordat wij niet durven breken met systemen die blijven steken.

Oude waarden berust op controle, prestatie en afhankelijkheid. Is het de angst voor ‘het nieuwe’ waardoor wij blijven hangen in deze illusie van ‘veiligheid’?

Het systeem zou de mensheid in zijn ontwikkeling kunnen steunen. Het dient er toch voor om als mens op de leunen? Maar als het systeem duidelijk blokkeert en men daar niet van leert, zal de trigger door problemen met kinderen blijven komen tot het waarmaken van onderwijsdromen.

Het zal op verschillende lagen een verruimende blik van de volwassenen vragen. Daar kunnen we vandaag al mee beginnen zodat we gezamenlijk aan innerlijke kracht kunnen winnen.

Heb je hulp nodig om een nieuwe fundering te bouwen dan kun je op mijn inspiratie en aanmoediging vanuit nieuwe energie vertrouwen. Durf, beslis voor nieuwe waarden te gaan en samen voor verbinding, oprechtheid, uniciteit, zelfverantwoordelijkheid, duurzaamheid en vertrouwen te staan.

Met uitnodigende en inspirerende groet,

 

Een kind van deze tijd

Indra Tulling-Weeda, mei 2016

www.liefmetlef.nl

Share This