Lieve Meester, lieve Juf,

 

Mag ik jou iets vragen? Mag ik jou uitdagen om in je gevoel te komen en het pad te kiezen van je dromen?

Het onderwijs heeft nieuwe impulsen nodig om structuren te doorbreken die niet meer werken en eigenlijk de weg van hoofd naar hart beperken. Inspiratie, verbinding om met en van elkaar te leren. Een gezamenlijk verlangen, een nieuw plaatje om van oud naar nieuw te keren.

Daar waar ‘een goed gevoel’ kapitein is op het schip.

Daar waar kinderen hangen aan je lip.

Daar waar ontspanning, passie en plezier veelvuldig stroomt.

Daar waar je de held bent waar je van droomt.

Daar waar je sprankelt en in verbinding bent, vol vertrouwen zoals niemand je kent.

Je gaat niet meer voor minder dan het geloof in je eigen kennis, plezier, wijsheid, gevoel, passie en unieke kwaliteiten. Je gaat vol geloof en vertrouwen voor je waarde pleiten.

Ergens voor vechten is niet meer van deze tijd. Daar raak je al je energie mee kwijt. Verbinden met je eigen licht, liefde en mogelijkheden. Stap voor stap een lichter pad betreden.

De mens heeft zich generaties lang door systemen en machten laten onderdrukken. Ik zie als kind nog steeds volwassenen buigen en bukken. Dit kan toch niet langer mijn voorbeeld zijn?

Zo blijft ‘de mensheid’ toch hangen in pijn? Wie voelt zich ergens niet serieus genomen, niet gezien en gehoord? Wat is het dat de weg van verlangen verstoort?

Ik geloof dat ook jij van je innerlijke wijsheid en overgave aan je gevoel kunt leren en dat mede door jouw hulp het tij kan keren.

Lieve juf, lieve meester; mijn papa gelooft en vertrouwt op jou. Mijn mama gelooft en vertrouwt op jou. Geloof en houd jij van jezelf zoals ik vertrouw en hou van jou?

Ook als de ander het niet goed of anders vindt? Jouw geloof en vertrouwen in jou vormt mijn anker van veiligheid als kind.

Speel, geniet, gooi de riemen los, haren wild in de wind en heb vertrouwen dat het onderwijs met jouw innerlijke leiding zijn nieuwe structuur en passende vormen vindt.

Niemand weet precies hoe vernieuwing gaat. Weet en voel vanuit de grond van je hart waar je zelf voor staat.

Wat ik nodig heb als kind is dat je weer keert naar het geloof en vertrouwen in je gevoel, je wijsheid, innerlijke kracht, mogelijkheden en waarde.

Dat helpt mij te geloven in mij, mijn gevoel, mijn wijsheid, mijn mogelijkheden, innerlijke kracht en vertrouwen hier in het leven op aarde.

Ik als kind, die het soms ook moeilijk heeft, zal mijn licht niet snel doven als volwassen mensen in mogelijkheden en wonderen blijven geloven.

 

Liefs een kind van deze tijd

Indra Tulling-Weeda (okt 2017)

 

Bovenstaand gedicht is 4 okt gepost op facebook via 365 Dagen Succesvol Onderwijs.

Zij dragen een prachtige missie die ik steun met heel mijn hart:

Een miljoen kinderen leren de geluksformule op school

De missie van 365 dagen succesvol onderwijs is geluk in de klas. In 2025 leren een miljoen kinderen de geluksformule voor het leven, gewoon op school. Geluk in de klas begint bij een leraar die dit voorleeft en doorgeeft. Daarom geven wij alle leraren de online cursus ‘ van onderwijsDRUK naar onderwijsGELUK’ cadeau en ontwikkelen we vervolgens met iedereen die mee wil en kan helpen gelukslessen voor alle leerlingen op de basisschool, middelbare school en het MBO!

Wil jij de cursus ontvangen, mee helpen ontwikkelen of gewoon op de hoogte blijven, meld je dan hier aan: www.365dagensuccesvol.nl/onderwijs

 

Share This