Inspiratie onderwijsvernieuwing: 

Onderwijsvernieuwing creëer je samen’

Maak jij deel uit van een onderwijsorganisatie of directie van een school en weet jij ook diep van binnen in je hart dat vernieuwing en verandering van onderwijs nodig is. Zie jij ook dat het huidige onderwijs niet meer voldoet aan de behoeften van onderwijsgevenden en kinderen van NU. Dat alle controle en toetsing in werkelijkheid alleen maar werkdruk met zich mee brengt. Wil jij ook verandering en vernieuwing? Begin NU. Wil je weten hoe? Ik kan je helpen!

Er lopen veel kinderen vast in hun natuurlijke leerontwikkeling. Ze ontwikkelen gedragsproblemen, leerproblemen. Ze gaan onderpresteren, ze vervelen zich of uiten op een andere manier hun weerstand. Kinderen van deze tijd!

Hoe staan de kinderen van deze tijd in het leven? Waar liggen hun behoeften? Wat spiegelen zij ons volwassenen? Zijn wij in staat kinderen werkelijk te zien voor wie zij zijn in plaats van de focus op wat zij kunnen?

Kinderen willen gezien en erkend worden in hun eigenheid,hun kwetsbaarheid en kracht.

Welke stappen zijn er in jouw school al genomen richting vernieuwing en bewust worden?

Zolang wij volgens het huidige systeem voornamelijk blijven invullen voor kinderen missen wij de essentie van waar het in het leven om gaat. Kunnen verbinden, creëren en leren oplossen.

De keuze voor het onderwijs is meestal vanuit het hart ontstaan. De verbinding met die passie vanuit het hart lijkt meer en meer te verdwijnen bij heel veel onderwijscollega’s. Dit heeft gevolgen voor het onderwijs en dus voor kinderen.

Hoe breng je het onderwijs weer vanuit hart en ziel? Waar ligt de kern van problemen? Waar liggen de mogelijkheden in plaats van de focus op beperkingen?
Hoe creëer je ruimte voor vernieuwing?

Kinderen zijn er klaar voor. Beweeg je mee?

IMG_1212

Samen kunnen we bouwen aan een weg naar onderwijsvernieuwing. Wil je ook je steentje bijdragen?

Ik daag je uit in verruimen van je bewustzijn, in vernieuwing van onderwijs. Onderwijs van hart tot hart. Een bijdrage aan de toekomst van KINDEREN!

Ik kan mensen inspireren door middel van woorden, verbinding en creatie:

* voorlichting over kinderen van deze tijd. 

* workshops: ‘tijd voor verbinding’, ‘persoonlijke ontwikkeling vormt de basis voor goed onderwijs’, ‘waar ligt mijn passie en talent?’, ‘het kind als spiegel’, ‘een kind wil gezien worden’

* advies en begeleiding

* kindercoaching: kinderen leren verbinden met hun essentie en innerlijke kracht. Vertalen van het gedrag van kinderen in een boodschap tot bewust worden, groei en ontwikkeling.

* coaching in onderwijs dat gericht is op bewust worden en ontdekking van jezelf en de prachtige boodschap die              kinderen hebben met hun gedrag. 

Ik ontmoet je graag.

 

Lieve groetjes Indra

 

 

Share This