Testimonials 2016/2017

Op een verjaardag ontmoette ik Indra. Ik voelde me al snel op mij gemak bij haar en luchtte mijn hart over het verdriet dat ik met me meedroeg door het huilen van mijn zoontje.

Hij is een gevoelige jongen en moest dan ook vaak huilen bij o.a. boosheid, teleurstelling en frustratie. Indra liet mij in het gesprek algauw inzien dat niet het huilen van mijn zoontje zozeer het probleem was, maar wel hoe ik daar zelf mee omging. Ik wilde het altijd zo snel mogelijk voor hem oplossen, zodat hij maar zo snel mogelijk weer stopte met huilen. Ik wist na het gesprek met Indra gelijk hoe ik het wel moest gaan aanpakken…… Nl. mijn eigen angst onder ogen zien ( ik was bang dat hij met het huilen gepest zou gaan worden en daarom wilde ik vooral dat hij stopte met huilen). Ik ging voor mezelf na of deze angst reeëel was….En algauw kwam ik tot de conclusie van niet. Want mijn zoontje werd niet gepest en had juist genoeg vriendjes. Mijn zoon wist zelf heel goed aan te geven, wat hij nodig had als hij huilde: “laat me dan maar gewoon even, het gaat vanzelf weer over.” Met andere woorden, laat het er nou maar gewoon even zijn. Dat waren ook de woorden van Indra tijdens het gesprek. Zodra mijn zoontje weer moest huilen, was het oke.  Mijn eigen angst, zat het op een juiste manier op hem reageren, niet meer in de weg.

Als leerkracht heeft Indra mij ook heel veel inzicht gegeven in het handelen naar kinderen toe. Je reageert nl. regelmatig uit emotie door een wel of niet vervulde behoefte. Door het werken met een coach leer je heel goed waar je eigen pijnpunten liggen, zodat je ze beter leert herkennen als het zich voordoet. Zodra je bv. boosheid, verdriet, irritatie of frustratie voelt opwellen bij het gedrag van een kind, weet je dat er hier ook iets te leren valt voor jou. Je helpt een kind en jezelf ermee door hier mee aan de slag te gaan. Na meerdere situaties denk je dan soms echt: “het is het zo simpel?”  Elke leerkracht zou daarom een coach moeten hebben! Want je kunt er pas echt helemaal voor een kind zijn als je jezelf heel goed hebt leren kennen, met alle ups en downs. Een coach kan je helpen om in je kracht te staan! Dat is toch wat we elke kind gunnen? Een leerkracht die er kan zijn voor voor het kind?! Voor de klas staan gaat veel gemakkelijker, je bent beter in staat om met problemen om te gaan, want je weet waar bij jou de pijnpunten liggen.

Indra heeft een heel groot talent om het beste uit jezelf te halen, om je als leerkracht en ouder in je kracht (terug) te brengen. In mijn gezin en in mijn werk zijn de relaties tussen mij en de kinderen enorm verbeterd. Ik kan er nu echt voor ze zijn in een ontspannen sfeer.

Lonneke

*****

Door jouw wijsheid en liefde heb ik mijzelf kunnen zien, daar ben ik je heel dankbaar voor. Ik heb niet altijd begrepen wat je zei, maar toch is het kwartje gevallen en ben ik heel blij dat je de tijd en energie aan mij en hierbij aan mijn jongens besteed hebt. Je bent een schat en hebt echt het beste met iedereen voor. Ik hoop dat je onbewust en bewust nog heel veel mensen als ik op je pad gaat krijgen, want daar wordt iedereen een beetje beter van. Ik wens voor jou dat heel veel volwassenen en kinderen mogen genieten en leren van al je wijsheden.

Carlieke

*****

Hey jij daar met je zonnige glimlach! Dat je maar veel mag betekenen voor onderwijzend Nederland.

Alle goeds voor 2017.

Maaike

*****

Ik vind jou zo’n ontzettend hartelijk en open persoon, hierdoor ben je toegankelijk

in het contact.

Als je het hebt over #durf te vragen, dan kan ik dat gewoon bij jou. Zowel privé als

zakelijk.

In de sessies die ik heb gehad met jou waren er vele inzichten.

Als ik zie dat een moeder en kind met een ongemak of vraag loopt, dan heb ik jou al

een paar maal aanbevolen.

Ik denk dat jouw werk en jouw inzicht en tools met de passie en liefde voor het kind

zo groots is, dat je daar echt zo ontzettend veel in kunt bereiken.

Jij kunt heel goed luisteren en invoelen wat er nodig is. Ik zie jou als een speels

en creatief persoon, zowel met je handen als met je hoofd.

Zoals ik dat herken, niet denken, gewoon doen!

De ruimte waarin je zit is heerlijk fris en helder. Je stelt me op mijn gemak, ik

mag er zijn met alles wat er is. Lekker kopje thee.  Ik voel me heel welkom.

Ik vind je spiritueel down to earth, snap je

En dat is heel fijn!

Knuff

Son

 

Share This