1e dag in september en ik voel dat ik weer een stukje dieper land in mijzelf. Hoe dat voelt: helder, fris, dankbaar en overzichtelijk. Fijn gevoel. Wat daar vanmorgen aan vooraf ging: 6:20 uit bed, 15 min meditatie ( gewoon stil rechtop  zitten, concentratie op mijn ademhaling, mijn lichaam zo diep mogelijk vervullen met zuurstof. Voelen wat dat doet in mijn lichaam en luisteren naar de stilte………magisch) Een paar do-in strekkingen om de stijfheid uit mijn lichaam uit te zwaaien.

Vervolgens in de hectiek van de kids naar school. Broodtrommels en ontbijt klaar maken. Een groot glas water voor ‘me mams’ en een beetje fruit voor het hardlopen. De warming up gezellig lopend naast mijn jongste manneke naar school. Na mijn home made granola zonder suiker met rijstemelk voel ik mij dankbaar voor de zorg voor mijzelf en mijn gezin. Ik kan je zeggen dat ik vele vele andere starters van de dag heb gekend. Stress, haast en eigenlijk niet aanwezig. In mijn hoofd waar mijn lichaam onbewust achteraan bungelt. Surviver in de hoogste versnelling. Wow wat heb ik mijn best gedaan en wat voelde ik mij vaak ongelukkig.

Ja mijn best doen ben ik goed in geworden. Een patroon een programmering. En wat heeft mij dit gebracht? Nog meer stress, pijn, teleurstelling. Tot het kwartje viel na een dagje opstellingen. Als je hier nooit van hebt gehoord. Onderzoek onder de naam: familieopstelling ofzo. Magische tool.

Ja mijn best doen want dan pas ben ik goed. Wat een wrecking programmering. Arm kind. Hoe lang deze al niet in mijn systeem heb. Mijn weten zegt: Je bent al goed daar hoef je niet je best voor te doen. Liefde is er altijd. In ieder mens aanwezig. Toch kon ik het niet voelen. Dus met alleen weten kom je niet verder. Herken jij ook van mensen; ‘ja, ik weet het wel…….ja en dan? Kan je het ook voelen en kan je het ook veranderen? Tja toch gaat het om het schakelen tussen alle delen om vooral ontspannen voorwaarts te leven.

Ik weet trouwens niet eens met mijn volle verstand hoe dat kwartje is gevallen afgelopen weekend. Het had wel te maken met ‘het moederschap’. Ere je moederschap ten dienste van je eigen waarde. Ik zwaaide denk ik de opoffering uit. ‘De ‘ik doe zoooo mijn best’ om vervolgens niet dankbaar en blij te kunnen zijn……Doei!

Ik was een paar keer diep geraakt. Voelen in liefde is helen. Erkenning geven. Je lichaam de ruimte geven om het gevoel te verwerken. Prachtig. Dit is heling van oude pijn en dat zorgt dus voor ruimte in je systeem en helderheid.

En hoe kom ik daar dan op de juiste plek op het juiste moment. Puur door het volgen van mijn intuïtie!! Een stukje tekst van een aankondiging in dit geval die ik dan tegenkom. Vervolgens trekt het nog een keer mijn aandacht waarbij het mij opvalt hmmmm. Blijkbaar geen toeval dat het mijn aandacht zo trekt. Hier kan ik dus (in vertrouwen) vast iets mee duzzzz………ACTIE= boeken= gaan. No mather where. Pfff dit was nog wel een verzetje vanuit my mind. Amsterdam in je ééntje, dat doe je toch niet. Tja een innerlijk dialoog tussen ego stem en intuïtie. Inmiddels kies ik steeds vaker voor mijn intuïtie. Voelt ook wel als een innerlijke leiding. Het mooie is dat die beslissingen altijd iets moois brengen. Ik omschrijf het als ‘de verwondering’. Of het nu om pijn gaat of plezier. Het gevolg is de verwondering en dat voed de verbinding met mijn intuïtie.

En de basis voor deze beslissingen zitten verankerd in mij als een diep vertrouwen in het leven. Dat kent geen concreet bewijs maar ik voel het en die verbinding ondersteunt mij al mijn hele leven. Ook jij hebt die verbinding! Is deze vrij of geblokkeerd? Wat heeft jouw vertrouwen in het leven zo diep geraakt dat nu een dikke muur jouw levensstroom blokkeert?

Wat houd je tegen om te helen en jezelf vrij te maken?

Je voelt je vrijer, je bent meer en meer aanwezig om alle signalen beter op te vangen vanuit je omgeving. Er ontstaat meer helderheid om de stem van je hart beter te horen. En beslissingen vanuit je hart en intuïtie te nemen in plaats vanuit je hoofd. Een wereld van verschil in verbinding met de ander.  hartbalon

Vertrouwen kent voor mij wel verschillende vormen. Vertrouwen in het leven staat naast zelfvertrouwen. Vertrouwen in het leven heeft te maken met de verbinding met het grote geheel om mij heen. Zelf vertrouwen is gekoppeld aan mijn fysieke lichaam en zijn programmeringen. De uitdaging zit er voor mij in om die oude programmeringen die mijzelf als mens ontkrachten te herschrijven. Wow en dit raakt mij. Hoe mooi is het om die ontkrachtende patronen te ontdekken en te overschrijven. Herprogrammeren. Een nieuwe fundering vanuit liefde voor de mens en zijn omgeving creëren. Wie liefde voelt voor zichzelf én het leven kent de waarde van de oneindige onuitputtelijke bron. Leven vanuit je essentie met gratie en plezier. Ik hou ervan om mensen te helpen verbinden met het leven in zichzelf. Essentie is de magische bron van het leven. En de fundering van ieder mens bestaat uit ‘de essentie’. We kunnen er alleen niet meer mee verbinden. We leven naar wat we zijn geworden ipv wie we zijn.

Mijn hart gaat uit naar de mens in deze evolutie. Ik verlang voor de nieuwe generatie kinderen het leven vanuit essentie. Dit verlangen vertegenwoordigen mijn eigen kinderen. Zij moedigen mij aan mijn hart te openen en het vuur te ontsteken. Vanuit het grote geheel gun ik alle kinderen het leren leven vanuit essentie. En ik weet ook wat daarvoor nodig is:

JIJ, JIJ en JIJ! Kinderen hebben een volwassen voorbeeld nodig. En dit vraagt MOED! Dit vraagt LEF om te reflecteren en verantwoordelijkheid te nemen. Dit vraagt samenwerking, steun, aanmoediging. Al dat wat ieder individueel mens als gemis herkent dient aan de oppervlakte te komen om deze te zien en te helen zodat deze niet meer een blokkade vormt om te verbinden met je essentie.

Ga ook het committent met jezelf aan en ga voor LEVEN IN LIEFDE MET LEF! Accepteer hulp onderneem en doe iets om je uit de patronen te helpen die niet de liefde voor jezelf dienen. Leven op de automatische piloot doen we allemaal het helpt ons alleen niet vooruit. We geven hiermee niet het juiste voorbeeld voor onze kinderen. Wat vraagt het JOU om een stap te nemen? Ik hoor het heel graag en help je met liefde door ‘LIEF met LEF’ te ontwaken en omarmen.

En ik kan je geruststellen door te zeggen. Ik ben ook een mens met oude programmeringen die nog dagelijks de kop op steken. Als jij er bij mij één herkent hoor ik het héél graag. Ik hou van oprechtheid. Ik hou van waar het écht in het leven om gaat en bovenal wat de mens en de wereld vooruit helpt. Van hart tot hart.

A huge hug, liefs met LEF

Indra

Share This